עולם הקפה

חומר רקע קפה

צמח הקפה -  

* גדל באיזורים טרופיים סביב קו המשווה.
* אורך חיים כ – 15 שנה.
* עצים בעלי פריחה לבנה, הפרי הופך מירוק לאדום כאשר הוא בשל. 
* שיח הקפה מייצר כ- 700 גר' קפה בשנה.
* הקטיף מתבצע בשתי דרכים, sripping (רובוסטה) ו picking (ערביקה).

עיבוד הקפה

תהליך בו מפרידים את  פול הקפה מארבעת השכבות העוטפות אותו.
קיימים שני סוגי עיבודים :

  • יבש – פריסת הפירות לייבוש ומעבר למכונת פיצוח.
  • רטוב – סילוק פסולת ממכלי מים גדולים והסרת השכבות שלב אחר שלב.

פולי הקפה של  primo aroma עוברים עיבוד רטוב שהוא תהליך מסובך אך איכותי יותר.

סוגי הקפה -

* ערביקה ( 75% מהתוצרת העולמית) – גובה השיח בין 2.5 -4 מ', גובה גידול 600-2200 מ', פירות אדומים וגדולים, יקר ואיכותי, picking, משמש לתערובות אספרסו איכותיות.
* רובוסטה (25% מהתוצרת העולמית) – גובה השיח עד 6 מ', גובה גידול 0-800 מ', פירות צהבהבים, זול ופחות איכותי, stripping, משמש להוזלת תערובת הקפה ולנס קפה.

תערובות הקפה של primo aroma מלאות באחוז גבוה מאוד של ערביקה מן הסוג המשובח ביותר וברובוסטה מסוג ג'ווה (האיכותית ביותר בעולם !).

קליית הקפה -  

תהליך של חימום פולים ירוקים בו משתחררות חומצות ושומנים  מהפולים עד להגעה לצבע ולטעם הרצוי.
בprimo aroma  אנו קולים כל זן קפה בנפרד בטמפרטורה המתאימה לו, כך אנו מבטיחים טיפול פרטני ואיכותי לכל פול קפה אשר בתערובת.

לאחר הקלייה עוברים פולי הקפה לתוף קירור ומשם למיכלי סילו ענקיים המשמרים את הפולים עד לרגע אריזתם במכונת אריזה חדשנית ביותר בטכנולוגיה מתקדמת, המבטיחה שמירה על האיכות והטריות לאורך זמן. 

 

למה להעדיף קליה באיטליה על קליה בארץ?

איכות פולי הקפה – אספקת פולי הקפה האיכותיים ביותר מגיעה קודם כל לספקים הגדולים ורק לאחר מכן נמכרת בבורסה. מערכות הבדיקה לפולים הירוקים באיטליה מקצועית כולל טעימה של הזן מקור לפני הזמנה, בניגוד לקולים בארץ שמקבלים למעשה "חתול בשק".

אחידות הקלייה – המערכות באיטליה ממוחשבות כולל שינויי טמפרטורה בשלב הקלייה על מנת לשמר את השומן בקפה ולא לפגוע בארומה ובקרמה. בארץ המערכות מיושנות, לא ממוחשבות ולא מאפשרת שינוי בטמפרטורה תוך כדי קלייה.

השלב הקריטי של הוצאת הקפה – באיטליה הכל ממוחשב ונעשה בהתאם לצבע הקפה ולכמות השומן שבו. בארץ נעשה לפי העין של הקולה שצריך להחליט להוציא את הקפה ברגע נתון. אי דיוק של שניה משפיעה על טעם הקפה בכוס. 

מערכות בקרה – בארץ אין מערכת לייזר להוצאת פולים פגומים בגלל גודל קטן או גדול מידי ולהוצאת פולים פגומים, שבורי, שרופים וכדומה. כתוצאה מכך, איכות הקפה ירודה יותר היות ולתערובת נכנסים פולים פגומים

אריזה – כלל האריזות קפה באיטליה מסיעות בשמירת השקית לאורך זמן וזאת באמצעות שסתום ואקום וגז מיוחד המסייע לשמירת האיכות.

 

שם המאמר קישור
קפה - היסטוריה לחץ כאן
שם המאמר 2 לחץ כאן
כל הזכויות שמורות © לחברת פרימו - ארומה ישראל.
עוצב ותוכנת ע''י asjudal.net